Gesproken en geschreven, voor ieder moment!

Een waardig afscheid

Het overlijden van iemand die je lief is doet pijn. Het verdriet doet zich voelen en misschien wilt u wel het liefst even in een hoekje wegkruipen. Tegelijkertijd moet er meteen veel geregeld worden op weg naar het afscheid van diegene die u zo lief was. De uitvaartondernemer is in deze tijd meestal uw houvast. Hij of zij wil er graag voor u zijn en bewandelt samen met u de weg vanaf het overlijden tot aan de uitvaart.

Bij het vormgeven van de afscheidsdienst, crematie of begrafenis, wil ik u graag ondersteunen. Samen gaan we op zoek naar mooie tekst en muziek en bezien we ook of familie of vrienden zelf inbreng willen hebben tijdens de dienst. Indien u dat wenst schrijf ik na een uitgebreid kennismakingsgesprek voor u een mooi levensverhaal van uw dierbare. Met grote zorgvuldigheid stemmen we alles op elkaar af, leidend naar een mooi en waardig afscheid. Tekst en muziek lopen vloeiend in elkaar over en vaak loopt een thema als een soort rode draad door de dienst. Op die wijze schilderen we nog eens het leven van diegene die u zo lief was. Op rustige wijze ga ik voor in de dienst. Zo proberen we er samen een mooi en passend afscheid van te maken.

Meestal zal de uitvaartondernemer u met mij in contact brengen, maar uiteraard kunt u mij ook rechtstreeks benaderen. Ook is het mogelijk dat ik na een gesprek met u het levensverhaal schrijf, maar dat u ervoor kiest om het zelf voor te lezen. Of ik al dan niet bij de dienst aanwezig ben, is vervolgens aan u. Indien gewenst kunnen alle teksten ook in het Venloos dialect worden opgesteld en uitgesproken.

Samen is voor mij bij dit alles het sleutelwoord. Uw verhalen, uw herinneringen, uw gevoelens, uw band met de overledene: het zijn voor mij de kleuren waarmee ik de afscheidsdienst wil schilderen.

Zorgvuldig, eerlijk en met respect gaan we samen deze laatste weg.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met mij.

Uitvaart referenties

Ondernemers Café Venlo

LBvR

Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders

Graag wil ik je, ook namens mijn moeder en Noëlle, nogmaals hartelijk danken dat je ons zo fijn hebt bijgestaan tijdens de ceremonie rond de crematie van Kees. Tevens onze complimenten voor de professionele wijze waarop je ook tijdens de voorbereiding hebt gehandeld. Alles is helemaal naar wens verlopen en we kijken terug op een waardig en passend afscheid.

Michiel von Eugen

Venlo/Amsterdam, oktober 2017

Toen Giovanni voorstelde om een spiritueel voorganger te vragen, gaf hij aan een top 3 te hebben. Ik reageerde gelijk: ‘Dan doe maar de nummer één, we willen het beste voor mam.’ En die hebben we dus gehad. Ook namens pap, Ingrid en Anita, heel erg bedankt hoe jij onze verhalen verwoord hebt en foto’s verweven. Het is daardoor de afscheidsdienst geworden die mam verdiend heeft en waar wij met een heel goed gevoel op terugkijken. Dank je wel!

Familie Van Leeuwe

Grubbenvorst, juli 2017

Vandaag is een speciale dag voor ons: een jaar geleden dat onze zus en tante Odette is overleden. We hebben droevige maar ook mooie herinneringen aan het afscheid dat we de dagen erna hebben ervaren, mede dankzij jouw persoonlijke en warme bijdrage. Hartelijk dank voor de herinnering en het sturen van je tekst via de post een tijdje geleden. We bewaren je tekst samen met de andere woorden die opgeschreven en uitgesproken zijn. Alles paste als een vloeiende puzzel in elkaar en jij zorgde ervoor dat de stukjes tijdens het afscheid naadloos aan elkaar pasten. Dankzij jouw persoonlijke en ingeleefde bijdrage hebben we heel mooi en waardig afscheid kunnen nemen van onze zus en tante. Je hebt prachtig met woorden geschilderd en we zijn jou daar zeer dankbaar voor! Het ga je goed in je waardevolle activiteiten mensen te begeleiden in moeilijke dagen.

Familie Woudsma

Oost en West Middelbeers, mei 2017

Ik wil je, ook namens de rest, hartelijk bedanken voor de perfecte manier waarop jij de uitvaart van de vrouw van onze zwager Pieter en onze zus Leny hebt laten verlopen. Alle aanwezigen vonden het erg mooi hoe je een en ander in goede banen hebt kunnen praten. Echt vakwerk en het heeft ons erg goed gedaan!

Nogmaals hartelijk dank! Je doet super dankbaar werk en kunt op die manier zorgen dat het verdriet wat iedereen voelt iets beter te verdragen is…

Mijn hartelijke groetjes, ook namens de rest van de familie,

Annelies Coenen

Venlo, Januari 2017

Graag wil ik je nogmaals danken! Danken voor het mooie werk dat je voor mij en onze familieleden gedaan hebt bij het overlijden van mijn vader op en na 11 juni. De dienst was strak, de woorden waren mooi, kippenvel. Een mooier afscheid konden wij niet wensen! Het voelde goed en geeft rust.

Pieter van Gool

Venray/Cranston USA, juli 2016

Het was een mooi afscheid van onze (schoon)moeder. Wij hebben veel reacties gekregen op het prachtige verhaal dat jij ervan gemaakt hebt en hoe je het verteld hebt. Een Woordenschilder ten top! Nogmaals dank dat je dit voor ons gedaan hebt.

Victor en Wendy Linssen

Maasniel, februari 2016

Kortgeleden ontvingen we jouw hartverwarmende brief, die ondertussen door iedereen gelezen is. Dankjewel voor je ondersteunende woorden, ze zijn goed ontvangen! Ook wij kijken terug op een fijne afscheidsdienst en hebben van een heel aantal familieleden en vrienden teruggehoord hoe mooi alles verlopen is. Dank je wel ook voor je bijlage bij de brief, het in memoriam van Herman Beerlage. Zo kunnen we het verhaal dat jij uit onze verhalen zo mooi hebt gecomponeerd teruglezen. Het gemis blijft, maar we hebben veel steun en warmte van elkaar en iedereen om ons heen en daarmee voelen we ons rijk! Een hartelijke groet van ons!

Familie Beerlage

Maasbree, juli 2016

23 November blief veur ós ein inkzwarte bladzijde in ut laeve van Leny Bruijnen, mien vrouw, ós mam, schoeënmam en oma. De manier wao-op des dich ós verhaole tot ein prachtig laevesverhaol hebs gemak, haet d’r zeker toe beejgedrage det ut aafscheid van Leny waas zoeëas Leny ut verdeend had en persiès zoeëas Leny waas. Weej wille dich daoveur gaer hièl hertelik bedanke.

Jo Bruijnen
Joyce, Monique, Yvonne, Linda, Bart, Ton, Frank, Roel en alle kleinkinder

Venlo, november 2015

De afscheidsdienst van mijn moeder had niet mooier kunnen zijn. De woordkeuze, de overgang neer beeld en muziek, alles was perfect. En dan die warmte en het gevoel dat erin werd gelegd, alsof hij haarzelf heeft gekend.

Dorothé van de Ven

Blerick, februari 2015

Heel hartelijk dank voor de fijne begeleiding van de uitvaart van Frits. We kijken er met voldoening op terug. We hebben veel positieve reacties vernomen over de afscheidsviering, ook over jouw bijdrage. Het was prettig om met jou samen te mogen werken. Ik wens je nog veel succes toe in dit mooie, maar intensieve vak. Het is je op het lijf geschreven!

Joke Geelen

Arcen, februari 2015

Loek, ik wil je nogmaals bedanken voor de mooie woorden. Ik weet zeker dat mam hiervan genoten heeft. Sinds ons eerste contact heeft het mij een vertrouwd gevoel gegeven, zodat ik alles los kon laten en gelijk dacht: ‘Dit komt goed!’ Dit heb je meer dan waargemaakt!

Yvonne Munnich-Peters

Tegelen, mei 2016

Nog bedankt voor het toesturen van het levensverhaal. Wat was het een fijne afscheidsdienst met mooie woorden. Ook van anderen kregen we achteraf alleen maar positieve reacties. Ik had al vertrouwen in jou en dat heb je meer dan waargemaakt. We willen je dan ook nog eens hartelijk bedanken voor je bijdrage. Hopelijk kun je met je werk ook voor andere mensen nog veel betekenen. Het ga je goed.

Jacqueline, Renée en Chris Joosten

Velden, juni 2015

Wij zijn vanmorgen allemaal wakker geworden met een tevreden gevoel over gisteren. De uitvaart was een plaatje en daarvoor zijn we je allemaal erg dankbaar! Bij deze willen we je dan ook echt nogmaals heel erg bedanken.

Ben Ewalts, Bram en Veronique, Paul en Pieternell, Jim en Lisanne

Grubbenvorst, april 2015

Ik wil je bedanken voor je luisterend oor en de goed gekozen woorden voor mam. Ook was het fijn dat de klein- en achterkleinkinderen goed doorklonken in de dienst. Het was af!

Jim Duivesteijn

Venlo, januari 2015

Het is inmiddels alweer zes weken geleden dat wij afscheid moesten nemen van Ton. We proberen de draad weer op te pakken, hetgeen natuurlijk niet altijd meevalt. Wat zeker helpt, is dat we terug kunnen kijken op een prachtige afscheidsdienst. We zijn het erover eens dat Ton zich geen mooier afscheid had kunnen wensen. De Woordenschilder…! Nou Loek, het vak is je op het lijf geschreven! Je tekst, van het eerste tot en met het laatste woord, de muziek en ook je medeleven… het was geweldig! Heel, heel hartelijk bedankt!

Mia, Frank, Jacqueline, Mitchell en Brian Hofmans

Tegelen, oktober 2015