Gesproken en geschreven, voor ieder moment!

Een waardig afscheid

Het overlijden van iemand die je lief is doet pijn. Het verdriet doet zich voelen en misschien wilt u wel het liefst even in een hoekje wegkruipen. Tegelijkertijd moet er meteen veel geregeld worden op weg naar het afscheid van diegene die u zo lief was. De uitvaartondernemer is in deze tijd meestal uw houvast. Hij of zij wil er graag voor u zijn en bewandelt samen met u de weg vanaf het overlijden tot aan de uitvaart.

Bij het vormgeven van de afscheidsdienst, crematie of begrafenis, wil ik u graag ondersteunen. Samen gaan we op zoek naar mooie tekst en muziek en bezien we ook of familie of vrienden zelf inbreng willen hebben tijdens de dienst. Indien u dat wenst schrijf ik na een uitgebreid kennismakingsgesprek voor u een mooi levensverhaal van uw dierbare. Met grote zorgvuldigheid stemmen we alles op elkaar af, leidend naar een mooi en waardig afscheid. Tekst en muziek lopen vloeiend in elkaar over en vaak loopt een thema als een soort rode draad door de dienst. Op die wijze schilderen we nog eens het leven van diegene die u zo lief was. Op rustige wijze ga ik voor in de dienst. Zo proberen we er samen een mooi en passend afscheid van te maken.

Meestal zal de uitvaartondernemer u met mij in contact brengen, maar uiteraard kunt u mij ook rechtstreeks benaderen. Ook is het mogelijk dat ik na een gesprek met u het levensverhaal schrijf, maar dat u ervoor kiest om het zelf voor te lezen. Of ik al dan niet bij de dienst aanwezig ben, is vervolgens aan u. Indien gewenst kunnen alle teksten ook in het Venloos dialect worden opgesteld en uitgesproken.

Samen is voor mij bij dit alles het sleutelwoord. Uw verhalen, uw herinneringen, uw gevoelens, uw band met de overledene: het zijn voor mij de kleuren waarmee ik de afscheidsdienst wil schilderen.

Zorgvuldig, eerlijk en met respect gaan we samen deze laatste weg.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met mij.

Ondernemers Café Venlo

LBvR

Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders

Uitvaart referenties

Mede namens mijn hele familie wil ik je hartelijk danken voor het leiden van de uitvaart van mijn tante Gerrie Wilms. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van een ritueel begeleider gehoord en wist daarom niet precies wat ik kon verwachten, maar we zijn heel erg blij dat we jou ingehuurd hebben. Heel mooi hoe je alles aan elkaar praatte, daarbij inspringend op de andere voordrachten en de muziek. Ook legde je verbinding met de religieuze rituelen waar ook de kerk en de kapelaan ongetwijfeld blij mee geweest zijn.

 Voor jou is dit je werk, voor ons was het een zeer welkome ondersteuning in een lastige en hectische tijd… Bedankt voor alles!

Saskia Rutten

Amsterdam/Panningen, oktober 2022

Loek, je hebt het verhaal van pap zo goed opgeschreven en verteld. Je wilt niet weten hoe vaak we daarna te horen kregen: ‘Oh, zo was hij precies!’ De aankondigingen van de nummers en de sprekers deed je mooi, niet te zwaar, niet te luchtig, precies goed! En het begin (wat voor ons ook een verrassing was) was prachtig; de natuur, de seizoenen, het paste zó bij pap; je had het niet treffender kunnen zeggen. Mede door jouw verhaal werd het een uitvaart waar wij met een heel goed gevoel aan terug denken. Heel veel dank daarvoor!
Familie Kuijpers

Amsterdam/Baarlo, Januari 2022

Je moet het kunnen, goed luisteren, de woorden kunnen vinden én er dan ook op de dag zelf staan. We vinden het een roeping. Nogmaals, onze complimenten en zeer gemeende dank voor je ondersteuning.
Familie Van den Tillaart

Venray, augustus 2021

“Dank je wel voor het vertrouwen” waren persoonlijk één van jouw laatste woorden na afloop van de uitvaartdienst van mijn moeder. Betekenisvolle woorden van én vóór jou die jouw dienstbare bescheidenheid kenschetsen. Het wederzijdse vertrouwen manifesteerde zich hand-in-hand door elkaar zowél als ‘gezamenlijk’ alsook als ‘unieke personen’ te zien en te laten zijn. Daarmee elkaars waardigheid, kracht, kunnen en bezieling versterkend. Inspirerend, open, eerlijk, toegankelijk, belangstellend en betrokken… Dit alles heb jij je eigen gemaakt, voortvloeiend uit het ‘leven dat nu achter je ligt’.

In één woord: Jij kan als geen ander ‘dienen’.

Familie Goverde - De Rooij

Venlo/Nijmegen, april 2021

Ik wilde je graag nog heel hartelijk danken voor de indrukwekkende wijze waarop jij de uitvaart van mijn vader hebt geleid. Soms maak je iemand mee die zó van top tot teen op zijn plek is in zijn werk, dat het niet meer voelt alsof hij dat werk ‘doet’. Hij is er gewoon helemaal, met alles wat hij tot zijn beschikking heeft aan inzet en gaven. Wij hebben jou ervaren als zo iemand. Mijn vader zei vaak: ‘er zijn maar weinig mensen die goed kunnen luisteren.’ Jij hebt anderhalf uur geluisterd naar acht mensen die over elkaar heen buitelden met herinneringen, anekdotes en typeringen. En met dat materiaal heb je een prachtig raamwerk opgezet waarbij elke spijker op zijn kop en geen enkel plankje ook maar een millimeter mis werd geslagen.
Familie Van Heesch

Swalmen, maart 2020

De storm is een beetje gaan liggen en daarmee is er eindelijk even tijd om jouw een mail te sturen.
Allereerst dank je wel voor alles! Je kwam in een onbekend gezin dat in chaos was door het abrupte overlijden van hun vader en man. Een gezin dat niet wist waar het moest beginnen, maar na drie uur lang alleen maar vertellen vielen er langzaam wat puzzelstukjes in elkaar. Tijdens het afscheid werd de puzzel compleet, het was zo mooi met de foto’s, muziek en jouw verbindende woorden. Dit hebben wij veelal terug gehoord van mensen om ons heen, maar ook zelf hebben wij dit zo ervaren.
Nogmaals dank je wel!
Rie, Lieke, Daan en Juul Ophelders

Velden, december 2019

Op je visitekaartje staat ‘Woordschilder’ en nu weten wij ook waarom. Toen je bij ons kwam om de dienst van mam voor te bereiden, luisterde je naar ons met volle aandacht. Je nam als een spons alle informatie in je op.  Alle fijne dingen, maar ook de minder leuke dingen die we jou vertelden, kwamen in de dienst aan bod, een palet van donkere en lichte kleuren bij elkaar. Jij hebt met al die kleuren die je van ons hebt gekregen een prachtig schilderij gemaakt, met een penseel werd Toos goed en zonder poespas verwoord, voor ons en allen die aanwezig waren op het afscheid van Toos, mijn moeder, schoonmoeder en oma. We nemen dit schilderij mee met ons, tijdens het rouwproces, het zal niet meevallen maar we zijn een sterk team! Je hebt het geweldig goed gedaan, een kunstenaar die schildert met woorden…  We hebben veel complimenten mogen ontvangen van de genodigden!
Familie van Lin

Grubbenvorst, oktober 2019

Namens de hele familie wil ik je heel hartelijk bedanken voor het verzorgen van de dienst gistermiddag. Het was een uitvaartdienst die wij voor ogen hadden voor pap maar nooit zonder jouw creatieve manier van vertellen voor elkaar hadden gekregen. Na de dienst waren er veel lovende woorden over de dienst. Zelfs mensen op leeftijd die al hadden gekozen om, als ze ooit kwamen te overlijden, in een kerk de uitvaartdienst te willen houden, twijfelden of dit wel de juiste keuze was voor hun. Dit waas toch ouk huul erg sjoeën. Nogmaals dank je wel Loek,
Hans Smets

Panningen, mei 2019

Inmiddels is het alweer twee weken geleden dat we afscheid hebben genomen van ózze pap, Piet Camps (Camps Mop). De tijd gaat snel, het is niet te bevatten wat er in enkele weken allemaal kan gebeuren in een mensenleven. Het is nog steeds onwerkelijk dat we pap niet meer tegenkomen met z’n rollator of hem aantreffen thuis lekker in het zonnetje in een bankje in de tuin.

Mam heeft nog vaak gezegd dat die twee mannen, Loek en Marijn, het allebei zo goed hebben gedaan. Er is natuurlijk veel langs haar heen gegaan die week, maar haar gevoel zegt dat het goed was hoe we samen die tijd zijn doorgekomen met hulp van jullie.

Loek, nogmaals bedankt voor het begrip en de mooie woorden die je gesproken hebt. We herkenden ózze pap daar helemaal in! We kijken terug op een mooie dienst en met ons vele anderen. Dankjewel….

Familie Camps

Horst, september 2018

Je persoonlijke benadering en de wijze waarop je het levensverhaal van ons mam hebt neergezet was zeer ontroerend. Door de juiste vragen te stellen heb je een goed beeld weten te schetsen over hoe ons mam was. Maar ook je aanpak, niets aan het toeval overlatend, check dubbel check, heeft ons zeer aangesproken. Daarbij ben je een vakman in het dialect, de titel ‘Woordenschilder’ past je helemaal. Na afloop van de dienst werden wij overspoeld met positieve reacties. Loek, je hebt het afscheid van ons mam onvergetelijk gemaakt, heel erg bedankt hiervoor!

Harold Baur

Blerick, mei 2018

Graag wil ik je, ook namens mijn moeder en Noëlle, nogmaals hartelijk danken dat je ons zo fijn hebt bijgestaan tijdens de ceremonie rond de crematie van Kees. Tevens onze complimenten voor de professionele wijze waarop je ook tijdens de voorbereiding hebt gehandeld. Alles is helemaal naar wens verlopen en we kijken terug op een waardig en passend afscheid.
Michiel von Eugen

Venlo/Amsterdam, oktober 2017

Toen Giovanni voorstelde om een spiritueel voorganger te vragen, gaf hij aan een top 3 te hebben. Ik reageerde gelijk: ‘Dan doe maar de nummer één, we willen het beste voor mam.’ En die hebben we dus gehad. Ook namens pap, Ingrid en Anita, heel erg bedankt hoe jij onze verhalen verwoord hebt en foto’s verweven. Het is daardoor de afscheidsdienst geworden die mam verdiend heeft en waar wij met een heel goed gevoel op terugkijken. Dank je wel!
Familie Van Leeuwe

Grubbenvorst, juli 2017

Het was een mooi afscheid van onze (schoon)moeder. Wij hebben veel reacties gekregen op het prachtige verhaal dat jij ervan gemaakt hebt en hoe je het verteld hebt. Een Woordenschilder ten top! Nogmaals dank dat je dit voor ons gedaan hebt.
Victor en Wendy Linssen

Maasniel, februari 2016

Kortgeleden ontvingen we jouw hartverwarmende brief, die ondertussen door iedereen gelezen is. Dankjewel voor je ondersteunende woorden, ze zijn goed ontvangen! Ook wij kijken terug op een fijne afscheidsdienst en hebben van een heel aantal familieleden en vrienden teruggehoord hoe mooi alles verlopen is. Dank je wel ook voor je bijlage bij de brief, het in memoriam van Herman Beerlage. Zo kunnen we het verhaal dat jij uit onze verhalen zo mooi hebt gecomponeerd teruglezen. Het gemis blijft, maar we hebben veel steun en warmte van elkaar en iedereen om ons heen en daarmee voelen we ons rijk! Een hartelijke groet van ons!
Familie Beerlage

Maasbree, juli 2016

23 November blief veur ós ein inkzwarte bladzijde in ut laeve van Leny Bruijnen, mien vrouw, ós mam, schoeënmam en oma. De manier wao-op des dich ós verhaole tot ein prachtig laevesverhaol hebs gemak, haet d’r zeker toe beejgedrage det ut aafscheid van Leny waas zoeëas Leny ut verdeend had en persiès zoeëas Leny waas. Weej wille dich daoveur gaer hièl hertelik bedanke.
Jo Bruijnen<br /> Joyce, Monique, Yvonne, Linda, Bart, Ton, Frank, Roel en alle kleinkinder

Venlo, november 2015

Heel hartelijk dank voor de fijne begeleiding van de uitvaart van Frits. We kijken er met voldoening op terug. We hebben veel positieve reacties vernomen over de afscheidsviering, ook over jouw bijdrage. Het was prettig om met jou samen te mogen werken. Ik wens je nog veel succes toe in dit mooie, maar intensieve vak. Het is je op het lijf geschreven!
Joke Geelen

Arcen, februari 2015

Graag wil ik je nogmaals danken! Danken voor het mooie werk dat je voor mij en onze familieleden gedaan hebt bij het overlijden van mijn vader op en na 11 juni. De dienst was strak, de woorden waren mooi, kippenvel. Een mooier afscheid konden wij niet wensen! Het voelde goed en geeft rust.
Pieter van Gool

Venray/Cranston USA, juli 2016

Wij zijn vanmorgen allemaal wakker geworden met een tevreden gevoel over gisteren. De uitvaart was een plaatje en daarvoor zijn we je allemaal erg dankbaar! Bij deze willen we je dan ook echt nogmaals heel erg bedanken.
Ben Ewalts, Bram en Veronique, Paul en Pieternell, Jim en Lisanne

Grubbenvorst, april 2015

Contactinformatie

Withuisveldstraat 10
5914 XP Venlo
06-28318181
info@woordenschilder.nl

© Copyright 2021 door enVisual vormgeving & webdesign